Gratis kalkyl

Mässuccé och glada vinnare

Många blev nyfikna på EnReduce programvara


Många blev överraskade över hur enkelt det kan vara att ta tillvara en byggnads lagrade värme innan en värmecentral skjuter till dyrköpt värme. Fördelarna jämfört med konventionella system som utgår från utetemperaturen är stora. Det räcker inte heller med termostater för att eliminera nackdelarna och många av monterbesökarna ville diskutera just det.


- Att termostater reagerar alldeles för sent och inte tar tillräcklig hänsyn till byggnaders förmåga att lagra och avge värme ger en ojämn komfort för de boende. Att den onödiga värme som tillförs med utegivarsystemen verklige upplevs som ett problem fick vi åtskilliga bevis på under mässdagarna. Många ville veta hur EnReduce programvara kan göra beräkningar för hur mycket värme som ska tillföras vid varje tillfälle och det var ett glädjande stort intresse, säger Jan Bergstrand som ansvarar för Enreduce regionkontor i Mölndal.


Stort intresse var det också för vår tävling där det på prisbordet fanns tre surfplattor och böcker. Ett par hundra personer passade på att svara på några frågor och lämna in sina tävlingsbidrag. Gladast av alla vinnare blev de tre som vann varsin surfplatta. Stort Grattis från oss på Enreduce Energy Control!


Vinnare av surfplattor;Lars Friskopp, förvaltare FABS AB, AlingsåsMagnus Ek, projektledare Landskronahem


Andreas Lindberg, Fastighetsförvaltare PRIMÄR, Göteborg